Tøj til den bevidste

Missionen & tanken bag NordicAfroDesign

Missionen for NordicAfroDesign er at forene etik og æstetik i en konstellation af bevidst modenhed, ved at skabe muligheder for den bevidstsøgende og modne person. 

Du vil på én og samme tid gøre dig tanker om at tage en bevidst beslutning om at investere i en beklædningsdel, som du vil føle sig bekvemt og unik i, samtidig med at din bevidsthed, værdighed og samvittighed er intakt.

Dit køb indebærer

En bæredygtig faktor

I NordicAfroDesigns koncept er der indtænkt en bæredygtig faktor. Til hver beklædningsdel medfølger en lille fin pose produceret i bambus indeholdende 3 ”famøse” bambusfrø, som er hele dette koncepts eksistensgrundlag.

Der medfølger vejledning til, hvordan kunden skal så frøene og give frøene de mest gunstige vilkår for at gro, og på den måde tjene verdens respiration.

Nutidens trends

I NordicAfroDesigns design kan der forekomme mange dele i én beklædning, idet trenden kan være mange sammensyninger på tværs, horisontalt eller vertikalt, hvor andre er meget enkelte med få detaljer.

Grundtanken er, at det er materialet, der skal være "råt og vildt" grundet det autentiske materiale (maskulint/fast), hvor designet og farverne er ”bløde og milde” (feminint/kompleks). 

Harmoniske farver

Tøjet bliver indfarvet i de lækreste farver, da farverne skal have en harmoniserende rolle, hvor de skal udtrykke, hvad der ræsonnerer i kvinden netop i det øjeblik, hun ifører sig sin beklædningsdel. 

Farverne er sat sammen via erfaring med feng shui coaching, hvilket giver et farvespil, som komplimenterer hinanden, så det skaber en dynamik. På den måde bliver farverne og designet, det der lægges mest vægt på i fremtoningen.

Vi har 2310 forskellige farver at vælge imellem, så der er rig mulighed for at du kan "skabe" din egen beklædningsdel. Vi arbejder med et farveskala system, der hedder Pantone. 

Vi vedlægger farveprøver (afklip fra udklipning af kjoler, da vi ønsker at bruge alt fra materialet) af de farver vi har hjemme. Som også vil være de farver vores beklædningsdele er produceret i, så du har en bedre fornemmelse af farvernes nuancer. 

Vores materialers FANTASTISKE egenskaber

Når du som kunde hos NordicAfroDesign køber en kjole, kan du være sikker på at du får en masse fordele

Bambus, hamp og hør har en række egenskaber, som vil komme dig til gode...

      

 • CO2 omdannende plantemateriale
 • Op til 98% UV beskyttende
 • Svedabsorberende, og leder hurtigt sved ud af tøjet((selvrensende; kræver langt færre vask end andre materialer (30 grader), da det har bedst af at blive skyllet eller blot luftet)) Kan sammenlignes med ulds egenskaber.
 • Hurtigttørrende
 • Tempererende, åndbart(føles hverken koldt eller varmt)
 • Antistatisk
 • Er dyrket uden pesticider pga. sin antibakterielle evne og uden kunstig vanding pga. et genialt indvendigt rørsystem(bambus)
 • 100 % biologisk nedbrydeligt

Pinatex "læder"(blade/rester fra produktion af ananas): Dette produkt anvender vi istedet for animalsk læder/skind, da dette er bedre for Moder jord. Her er der ikke anvendt pesticider. Kan fåes i flere farver. 

GOTS-certificeret bomuld (GOTS: Global Organic Textile Standard)Her er der ikke anvendt pesticider.

Wax print 100% bomuld: Håndlavet af lokalbefolkning i Elfenbenskysten, i små erhverv. Fremstillet af økologisk bomuld og indfarvet med ler, bær og blade. Voksbehandlet med harpiks fra fyrretræer. 

African Batik er 100% økologisk bomuld: håndlavet og trykt med ler, bær og blade. Hvert stykke tekstil er helt unikt, og der findes kun 1 stk. af hvert kunstværk. 

Afrikansk Håndvævet 100 % økologisk bomuld. 

Beskrivelse af vævet Tekstil

Bògòlanfini eller bogolan betyder ” mudderklud " refererer det sig faktisk til en lerslip med et højt jernindhold, der producerer et sort pigment, når det anvendes på håndspundet og håndlavet bomuldstekstiler. Det er et håndlavet malansk bomuldsstof traditionelt farvet med fermenteret mudder. Det har et vigtigt sted i den traditionelle maliske kultur og er for nylig blevet et symbol på den maliske kulturelle identitet. Tekstil er eksporteres over hele verden til brug i mode, kunst og dekoration.

Produktion:

I traditionel bògòlanfini produktion væver mænd kluden og kvinder farver det. På smalle væve væves strimler af bomuldsstof omkring 15 centimeter bredt og syes i klæder omkring 1 meter bredt og 1,5 meter lang.

 

Produktionsprocessen

Beskrivelse af produktionen

Produktionen af materialet til NordicAfroDesigns beklædningsdele foregår, for vores Afrikanske materialer, ved håndkraft på Elfenbenskysten. Hvad angår vores bambus foregår det på en kinesisk fabrik, hvor kvalitet, arbejdsforhold og bæredygtighed er i højsædet. 

Råmaterialet knuses og gennemgår en kemisk proces for at kunne omdannes til fibres, som kan trækkes ud og spindes til garn. Fabrikken hvor råmaterialet gennemgår processen tager sørger for at tage godt vare på resterne af spildevandet, og i respekt for miljøet og menneske, der arbejder der, renser de det, så det ikke forurener eller skader nogen.

Det færdigspundne materiale er Oekotex 100, hvilket vil sige at, det rå materiale er dyrket økologisk og uden kunstig vanding eller giftige pesticider. Og samtidig er helt giftfri og harmløst for mennesker at bære. Vores Beklædningsdele er biologisk nedbrydelig.  

Gevinsten her er at det på ingen måde skader, hverken dem der arbejder med det, forbrugeren eller moder jord.

Bestilling

Når du bestiller og har betalt for din beklædningsdel, kan der gå op til 21 dage før du modtager dine beklædningsdele. Det afhænger alt sammen af, hvor mange bestillinger vi har.

Emballage

I NordicAfroDesign bærer vores valg af materialer stor præg af vores kærlighed til Moder jord... 

Derfor anvender vi genbrugspap til emballage, og håber og tror også på at DU som kunde har de samme ønsker om at bevare Moder Jord på bedst mulig måde.

Vi vil derfor bede dig om at genbruge denne emballage så meget som muligt, så vi sammen kan skabe en DYNAMISK og HARMONISK nutid og fremtid for denne klodes beboere...

TAK for din godhed...

Fragt

Når vi bestiller stof til at producere vores beklædningsdele, benytter vi søfragt idet det er den mest bæredygtige måde at transportere på. Søfragt tager 5 uger, hvorimod lufttransport tager 4 dage. Med vores koncept "At modnes bevidst" passer det fortrinligt med længere og mere bæredygtig transport. 

"Alt godt kommer til den der kan vente" :-)


Tager ansvar for vores klode

Historien bag NordicAfroDesign

Taknemmelig for vores klode

Etiske overvejelser

NordicAfroDesign støtter op om Fairtrade.  De mennesker der arbejder med produktion af bambusmateriale og syning af beklædningsdelene, arbejder under de bedste vilkår. Lokalområdet, hvor bambus produceres, støttes på flere måder:

 • Fri for skadelige kemikalier
 • Vi doneret til et velgørende formål for udsatte børn og kvinder i nærområdet
 • Ingen børnearbejde i nogen af produktionskanalerne 

Bambus, Hamp og Hør er det, man kan kalde en meget ydmyg nytteplante pga. sin store holdbarhed, og mindst skadelige effekt på miljøet. De er blevet udråbt til de mest populære produkter i verden, og det vil vi gerne være en del af hos NordicAfroDesign. 

Hver gang en beklædningsdel produceres i NordicAfroDesign navn fokuseres der på etik, miljø og bæredygtighed. 

Motivation + Respiration

Dette er den allerstørste motivationsfaktor for NordicAfroDesign, idet det er hele humlen ved livet! Hvis du ikke kan respirere, er alt andet ligegyldigt... Og netop bambus, hamp og hør er de ALLERBEDSTE respiratore i verden. For hvert frø vi sår, jo mere respiration sker der i verden.

❝ Bambus hjælper os, hver dag af med vores udledning af CO2 ved at omdanne den til ilt, hvilket gør det langt mere behageligt at være til. Og sidst men ikke mindre vigtigt, nærer det samtidigt vores samvittighed til verden.❞ 

Hos NordicAfroDesign mener vi, at verdens respirationsevne er et fælles ansvar. 

Tænker du over, hver gang du ånder ind eller ånder ud? Det gør vi hos NordicAfroDesign.

At ÅNDE er vores motivation. 

Med bambus fibre i stoffet skabes et ultra blødt materiale
Fuldt engageret og passioneret

NordicAfroDesigns løfte

Vi stoler kun på leverandører og producenter, som støtter op om den bæredygtige og ansvarlige livsstil

Heidimaya og Essi, Designere og Foundere

NordicAfroDesign støtter kvinder og børn i Afrika


Vi opsøger vores samarbejdspartnere ved Elfenbenskysten og bliver klogere på landets behov. Her vælger vi at fokusere på kvinder, idet de er dem, der skal føre generationerne videre. Derfor vil vi gerne hjælpe kvinderne ved både at skabe arbejdspladser og være selvforsørgere i det område, hvor materialerne bliver  fremstillet. Dette gør vi ved at donere 10% af dine køb.

Derudover vil vi i højtiderne og til arrangementerne også donere 10% af dine køb af bestemte varer. Dette gå til udsatte familier med små børn ved Elfenbenskysten og genopbygning af skolevæsenet som f.eks. skolebænke, blyanter, stole m.m.


Mød kvinderne bag

Designere & Foundere af NordicAfroDesign

Jeg  kan som designere og foundere bag dette firma stå inde for ALT om dette produkt. Som en garanti for at det kunden køber, vil denne til enhver tid kunne komme og spørge os om.

Jeg  er med i hele processen lige fra første streg på tegnebrættet, tilskæring, syning, tilpasning, valg af alle materialer og farver, transport, emballage og "deponering" efter brug. 

For os er det vigtigt at menneskene bag en virksomhed Jeg overvejer at købe produkter eller tjenester hos, er FULDT ENGAGERET OG PASSIONERET omkring hele virksomheden.

Jeg har været i Kina og opleve fabrikken, hvor nogle af vores materialer bliver fremstillet, for at være 100% sikker på at alt er som det bliver lovet kunden. 

Mine næste mål er at besøge vores producenter i Elfenbenskysten, som er ansvarlige for mine Afrikanske tekstiler.

Essi M. J. Tomobile

Designere & Foundere